Отидете към основна версия

10 853 31

Запознайте се с Volkswagen Golf Sportsvan

  • volkswagen-
  • golf-
  • sportsvan

Volkswagen публикува на своя сайт официална информация и снимки на новата разновидност от семейството на Golf, която е наречена Sportsvan. Този автомобил заменя досегашния Golf Plus.

Компактният ван се предлага на немския пазар с два бензинови двигателя - 1.2-литров с мощност 85 к.с. и 1.4 TSI със 150 коня. Дизеловите мотори също са два - с обем 1.5 и 2.0 литра. Тяхната мощност е съответно 110 и 150 к.с.

Най-слабият бензинов мотор работи съвместно с петстепенна механична скоростна кутия и ускорява автомобила до 100 км/ч за 13.2 секунди. Най-мощният бензин пък изпълнява същото упражнение за 8.8 секунди.

Част от интересните решения в салона са свързани с регулируема в диапазон 180 мм в предно-задно положение задна седалка и значително по-голямо товарно пространство. Обемът на багажника при сгънат втори ред седалки е 1 500 литра.

Volkswagen Golf Sportsvan разполага с екстри като адаптивен круиз контрол, мултимедийна система с голям екран, система за следене за автомобили в т.нар. мъртви зони и др. Базовата цена в Германия стартира от 19 625 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини