Отидете към основна версия

4 638 13

Шефът на Koenigsegg потвърди, че Jesko Absolut е вдигнал 500км/ч

  • koenigsegg-
  • jesko-
  • absolut-
  • рекорд-
  • скорост

Скоростта е постигната на симулиран дино тест

Koenigsegg е на прага да разгърне пълната ярост на Jesko Absolut, като на хоризонта се задава тест достигане на максимална скорост. Въпреки че официалният опит все още не е направен, първите признаци сочат, че ще бъде постигнат рекорд.

Неотдавнашен симулиран дино тест е показал, че Jesko Absolut е вдигнал 311 мили/ч (500 км/ч), преди да удари ограничителя на девета предавка. Самият основател на Koenigsegg, Кристиан фон Коенигсег, потвърди тази информация пред Top Gear, като изрази увереност, че достигането на максимална скорост "ще се случи скоро".

Въпреки това има няколко препятствия, които трябва да бъдат преодолени, преди Jesko Absolut да може да разгърне потенциала си на подходяща писта. Намирането на гуми, които да могат да се справят с екстремната скорост на автомобила, е решаваща първа стъпка. Освен това Koenigsegg трябва да определи място с достатъчно дълъг, напълно празен участък от пътя. Макар че Коенигсег остана сдържан по отношение на конкретните данни, той намекна за затворен участък от обществен път, вероятно на аутобана в Германия. Получаването на разрешение за такова затваряне от германските власти само по себе си би било значителен подвиг.

Макар че крайната скорост на Jesko Absolut все още не е потвърдена, той вече може да се похвали с няколко впечатляващи рекорда. Той държи титлата за най-бързия сериен автомобил, достигнал 250 мили/ч и 400 км/ч. Освен това той превъзхожда всички конкуренти по отношение на ускорението и забавянето за тези скорости (0-250-0 мили в час и 0-400-0 км/ч).

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 21 гласа.

Свързани новини