Отидете към основна версия

1 376 46

Tesla увеличи цените на Model S и Model X

  • tesla-
  • model s-
  • model x-

Въпреки слабите продажби, компанията реши, че трябва да повиши цената

Tesla повиши цените на Model S и Model X с 2000 долара за всички версии в САЩ. Това повишение на цените идва на фона на съобщенията за намаляващи продажби на тези луксозни модели. Началната цена на Model S сега е 74 990 USD (плюс 1 640 USD задължителни такси), а Model X започва от 79 990 USD (плюс 1 640 USD). Само базовият Model X, без никакви допълнителни опции, отговаря на изискванията за федерален данъчен кредит от 7500 долара поради това, че цената му остава под горната граница от 80 000 долара за SUV.

Това увеличение на цената повдига някои въпроси, като се има предвид отчетената слабост на продажбите и на двата модела. Tesla не предоставя конкретни данни за продажбите на отделните модели, но данните сочат значителен спад в глобалните доставки на Model S и Model X през второто тримесечие на 2024 г. Оценките сочат потенциален спад от една трета или повече в обема на продажбите в сравнение с предишни периоди. Освен това краткият прогнозен срок на доставка през юли-август за новите индивидуални поръчки сочи към излишък на складови наличности, което предполага, че търсенето може да не е в крак с предлагането.

Причините за увеличението на цените на Tesla остават неясни. Въпреки че намаляването на цените може да изглежда като по-логична стратегия за увеличаване на продажбите, Tesla може да дава приоритет на маржовете на печалбата пред обема. Само времето ще покаже дали тази авантюра ще се оправдае.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини