Отидете към основна версия

22 813 29

Никой не очакваше такова VW

  • volkswagen-
  • t-roc-
  • салон
Наш екип от мястото на събитието

В Женева Volkswagen демонстрира интересения концептуалнен кросоувър T-ROC, който най-вероятно ще зададе нови стандарти в класа на градските автомобили с повишена проходимост.

От премиерата на колата стана ясно, че T-ROC е призван да даде начало на цяло ново направление в дизайна на бъдещите компактни SUV-та с марка VW. И докато прототипите CrossBlue и CrossBlue Coupe показват какви ще са големите кросоувъри на марката, които ще се продават основно в САЩ и Китай, T-ROC е концепция за автомобил, подходящ за градовете в Европа

Във външността на компактното джипче се откриват някои прилики с Range Rover Evoque, но всъщност T-ROC е доста по-малък. Габаритите му са 4 179 мм х 1 831 мм х 1 501 мм, а междуосието е 2 595 мм. Серийната версия ще бъде изградена на платформата MQB и ще бъде позиционирана под Tiguan. Под капака на прототипа се крие двулитров TDI мотор с мощност 184 конски сили.

Максималният въртящ момент на този агрегат е 380 Нм, които се предават на колелата през седемстепенна DSG трансмисия. Системата за предаване на тягата на четирите колела е 4MOTION и е снабдена с муфа Haldex от пето поколение. Автомобилът разполага с три режима на работа - Street, Offroad и Snow.

Не по-малък интерес представлява и интериорната част от Volkswagen T-ROC. Автомобилчето много лесно може да бъде превърнато в своеобразно кабрио. Това става механично, като водачът може бързо да отстрани два от панелите на тавана. За тях има специално място в багажното отделение. Освен това приборният панел е изцяло дигитален, с 12.3-инчов цветен екран, а вторият дисплей, разположен на централната конзола, представлява абсолютно пълноценен преносим таблет.

Като цяло концепцията е изключително интересна и компактните SUV-та на VW ги очаква едно наглед светло бъдеще. От компанията все още не споменават нищо за серийно производство, но в кулоарите на салона веднага плъзнаха слухове, че това ще се случи още през 2016 година.

 

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини