Last news in Fakti

5 Март, 2014 09:37 22 801 29

Никой не очакваше такова VW

  • volkswagen-
  • t-roc-
  • салон
Наш екип от мястото на събитието

В Женева Volkswagen демонстрира интересения концептуалнен кросоувър T-ROC, който най-вероятно ще зададе нови стандарти в класа на градските автомобили с повишена проходимост.

От премиерата на колата стана ясно, че T-ROC е призван да даде начало на цяло ново направление в дизайна на бъдещите компактни SUV-та с марка VW. И докато прототипите CrossBlue и CrossBlue Coupe показват какви ще са големите кросоувъри на марката, които ще се продават основно в САЩ и Китай, T-ROC е концепция за автомобил, подходящ за градовете в Европа

Във външността на компактното джипче се откриват някои прилики с Range Rover Evoque, но всъщност T-ROC е доста по-малък. Габаритите му са 4 179 мм х 1 831 мм х 1 501 мм, а междуосието е 2 595 мм. Серийната версия ще бъде изградена на платформата MQB и ще бъде позиционирана под Tiguan. Под капака на прототипа се крие двулитров TDI мотор с мощност 184 конски сили.

Максималният въртящ момент на този агрегат е 380 Нм, които се предават на колелата през седемстепенна DSG трансмисия. Системата за предаване на тягата на четирите колела е 4MOTION и е снабдена с муфа Haldex от пето поколение. Автомобилът разполага с три режима на работа - Street, Offroad и Snow.

Не по-малък интерес представлява и интериорната част от Volkswagen T-ROC. Автомобилчето много лесно може да бъде превърнато в своеобразно кабрио. Това става механично, като водачът може бързо да отстрани два от панелите на тавана. За тях има специално място в багажното отделение. Освен това приборният панел е изцяло дигитален, с 12.3-инчов цветен екран, а вторият дисплей, разположен на централната конзола, представлява абсолютно пълноценен преносим таблет.

Като цяло концепцията е изключително интересна и компактните SUV-та на VW ги очаква едно наглед светло бъдеще. От компанията все още не споменават нищо за серийно производство, но в кулоарите на салона веднага плъзнаха слухове, че това ще се случи още през 2016 година.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кондофри иванов

    7 4 Отговор
    Кое толкова е шокиращото че не мога да разбера.
  • 2 Споок Армин

    6 10 Отговор
    Отново са на върха и създават едно ново начало.Другите марки ще ги догонват , както винаги.

    Коментиран от #4

  • 3 Vasik Atanasova

    3 7 Отговор
    ХАРЕСВА МИ
  • 4 Дошo

    6 11 Отговор

    До коментар #2 от "Споок Армин":

    Още много време ще мине докато другите постигнат мащабността на дефектите на СОЦваген.Там са ненадминати.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Iaroslav Stanchev

    6 9 Отговор

    До коментар #4 от "Дошo":

    Хехе,абе за сега мащабите на отзоваване заради дефекти,на Тойота,никой не може да ги надмине.Мине една година и оп,върнат едно 2-3 милиона.Мине още една година и аааайййдееее,още 5-6 милиона.И така за 6-7 години върнаха за ревизия едно 20-тина милиона коли.Последно колко бяха,преди 3 седмици,към 2 милиона приуси май,а?
    И после цвагена били трошливи.

    Коментиран от #10, #11

  • 6 alex xela

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дошo":

    Ооооооо Доше, къде се изгубе. Липсваше ни...
  • 7 СМЪРТ-ЗА- ТУРЦИТЕ

    3 6 Отговор
    Кенеф ! - какво да му се шокираш толкова ! Поизкопирали от тук от там и резултата е видим за жалост ! За качество да не става дума !
  • 8 гошо прупрунков

    4 5 Отговор
    фен съм на wv но това наистина не е нищо ново нисан отдавна вече са заели тази ниша с малкия juke
  • 9 Симеон Тасев

    1 6 Отговор

    ооооооооооооооо дошо сети се да пишеш професоре евала бате голлем си
  • 10 Дошo

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Iaroslav Stanchev":

    Както съм казвал и преди сервизните акции на Тойота са заради вероятност от възникване на проблем.Отдруга страна за всеизвестните проблеми с баталите на най-изостаналата фирмичка(СОЦваген) баламите, които са си ги купили трябва да се бръкнат лично.Ако СОЦваген/четири нули връща ,,колите" си заради дефекти и трябва да покрива разноските по ремонти на ДВГ, скоростна кутия, турбокомпресори и подмяна на дюзи ще фалират.Все пак дори китайците, които са свикнали на какви ли не ментета им върнаха милион от боклуците им заради проблеми със скоростна кутия, а Русия обмисля забрана за внос на тези безподобни батали с DSG.А да не забравяме и последващата акция за 2,6 милиона варела също заради проблеми със скоростите.В момента едва ли има по-голрми боклуци от тези на селската марка СОЦваген и дериватите му.
  • 11 Дошo

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Iaroslav Stanchev":

    Както съм казвал и преди сервизните акции на Тойота са заради вероятност от възникване на проблем.Отдруга страна за всеизвестните проблеми с баталите на най-изостаналата фирмичка(СОЦваген) баламите, които са си ги купили трябва да се бръкнат лично.Ако СОЦваген/четири нули връща ,,колите" си заради дефекти и трябва да покрива разноските по ремонти на ДВГ, скоростна кутия, турбокомпресори и подмяна на дюзи ще фалират.Все пак дори китайците, които са свикнали на какви ли не ментета им върнаха милион от боклуците им заради проблеми със скоростна кутия, а Русия обмисля забрана за внос на тези безподобни батали с DSG.А да не забравяме и последващата акция за 2,6 милиона варела също заради проблеми със скоростите.В момента едва ли има по-големи боклуци от тези на селската марка СОЦваген и дериватите му.

    Коментиран от #27

  • 12 Владислав Димитров

    4 2 Отговор
    Кенеф било, дефектно било и не знам си кво още.... ми това е концепт ве хора, колата още не е излязла и не се знае ще излезе ли някога, а вие вече я оплюхте от горе до долу.
  • 13 Vasik Atanasova

    4 3 Отговор
    АКО ТАЗИ КОЛА Е КЕНЕФ
    АЗ ИСКАМ ДА ГО ИЗПОЛЗВАМ

    Коментиран от #19

  • 14 Красимир Кадийски

    3 2 Отговор
    Най- сетне нещо интересно и от VW
  • 15 Папур Шпеков

    2 6 Отговор
    Ако я нямаше емблемата и това беше произведено от GreatWall например щяха да валят подигравки на килограм. За мен е все едно дялано с брадва.
  • 16 васил димчев

    4 4 Отговор
    Някои трудно възприемат новото и прогресивното.VW отново са първи и това за никого не е изненада. А колкото до коментарите - кервана си върви ...
  • 17 Peter P

    1 3 Отговор
    Бива, ама къде е копчето за фаровете?!?!?
  • 18 Георги Григоров

    5 4 Отговор
    Много готино SUV-че! Ами хибрид или електриккар? Много подходящо за малки и криви градове!
  • 19 comment

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Vasik Atanasova":

    За кенеф ли, щото за друго трудно ще успееш. Освен ако не искаш и да спиш в кенеф!
  • 20 Светослав Попов

    0 2 Отговор
    НА Нисан Juke мяза:)
  • 21 Михаил Зарев

    3 0 Отговор
    E*asi ubavio golf.
  • 22 Михаил Зарев

    3 0 Отговор
    S tova ako otidesh u Pernik, tolkva jeni 4e se vlubat u teb, iztinski Casanova 4e stanesh.
  • 23 Shmeker

    1 2 Отговор
    Аз очаквах такова VW. От такава огромна корпорация с девиз "There is a VW for everyone" трябва да се очаква всякакъв модел...

    Коментиран от #29

  • 24 Анатоли Петков

    2 2 Отговор
    Най -накрая нещо раздвижено откъм дизайн и на VW
  • 25 Милен Николов

    1 2 Отговор
    Никой не очакваше такова Volkswagen
  • 26 Антон Николов

    4 2 Отговор
    Ново ръбесто изчадие в стил Тигуан. Задължително е да се кара от тъпа кака с надута до дупка чалга.
  • 27 Iaroslav Stanchev

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Дошo":

    Така де,така.Тя една такава вероятност от проблеми в Тойта,през 2009 г. предизвика 4 реални смъртни случая.Че даже и сенатска комисия в САЩ разследва "вероятните" проблеми довели до невероятни инциденти.Ама иначе много ланкаш,че фауветата били батали и сандъци.Може ама още никой не ги е разследвал заради вероятни проблеми,нали така.
  • 28 Янислав Ангелов

    2 2 Отговор
    Прилича на нещо м/у Евоуг и Нисан Жук.Общо взето е с анти-дизайн.
  • 29 Дошo

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "Shmeker":

    Аз очаквам само всякакви кенефи от тая фирмичка