Отидете към основна версия

2 696 3

Опитаха се да измамят Ferrari с нова технология

  • ferrari-
  • f12-
  • deepfake-
  • измама

Използван е гласът на изпълнителния директор

В смразяващо напомняне за развиващата се заплаха, която представляват технологиите, Ferrari едва се спаси от сложна измама с фалшиво обаждане. Измамник успя убедително да се представи за главния изпълнителен директор Бенедето Виня, като установи контакт чрез WhatsApp и последва гласово обаждане. Невероятната имитация на имитатора почти заблуждава дори изпълнителния директор на Ferrari.

Според доклада на Bloomberg имитаторът е направил точна имитация на гласа на Виня. Все пак от Ferrari обаче забелязали няколко несъответствия, които го накарали да поиска от самозванеца да потвърди самоличността си.

От компанията помолили обаждащия се да назове заглавието на книга, която Виня току-що е препоръчал. Обаждащият се не отговорил, а вместо това затворил. В съобщенията от самозванеца се обсъждало „голямо придобиване“, което изисквало „изключителна дискретност“ от страна на изпълнителния директор. Не е ясно какво са се опитали да постигнат измамниците.

Макар че инцидентът с Ferrari завърши без финансови загуби, той служи като предупредителен пример за бизнеса по целия свят. Границата между реалност и измама се размива и компаниите трябва да адаптират протоколите си за сигурност по съответния начин.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Свързани новини