29 Юли, 2024 17:47 2 695 3

Опитаха се да измамят Ferrari с нова технология

  • ferrari-
  • f12-
  • deepfake-
  • измама

Използван е гласът на изпълнителния директор

Опитаха се да измамят Ferrari с нова технология - 1

В смразяващо напомняне за развиващата се заплаха, която представляват технологиите, Ferrari едва се спаси от сложна измама с фалшиво обаждане. Измамник успя убедително да се представи за главния изпълнителен директор Бенедето Виня, като установи контакт чрез WhatsApp и последва гласово обаждане. Невероятната имитация на имитатора почти заблуждава дори изпълнителния директор на Ferrari.

Според доклада на Bloomberg имитаторът е направил точна имитация на гласа на Виня. Все пак от Ferrari обаче забелязали няколко несъответствия, които го накарали да поиска от самозванеца да потвърди самоличността си.

От компанията помолили обаждащия се да назове заглавието на книга, която Виня току-що е препоръчал. Обаждащият се не отговорил, а вместо това затворил. В съобщенията от самозванеца се обсъждало „голямо придобиване“, което изисквало „изключителна дискретност“ от страна на изпълнителния директор. Не е ясно какво са се опитали да постигнат измамниците.

Макар че инцидентът с Ferrari завърши без финансови загуби, той служи като предупредителен пример за бизнеса по целия свят. Границата между реалност и измама се размива и компаниите трябва да адаптират протоколите си за сигурност по съответния начин.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре Че не

    5 1 Отговор
    Било видео връзка
    1. Направено с графични сървъри
    2. Аудио сървъри
    3. НАЙ ВАЖНОТО ЕКСПЕРНА СИСТЕМА В КОЯТО СЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕЛНО СЕ ВКАРВА ДАННИ ЗА ХОРА.
    ТУК ГОВОРИМ ЗА ИНТЕРНЕТ ПРАВИТЕЛСТВО ИЛИ ИНТЕРНЕТ СЪБРАНИЕ НА АКЦИИОНЕРИТЕ , КАКТО ИНТЕРНЕТ СЪБРАНИЕ НА ДИРЕКТОРИТЕ
    И ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ТЕХНИТЕ РЕШЕНИЯ С ЦЕЛ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВА НА ЛИЦА МНОГОНАЦИОНАЛНИ И ЛОКАЛНИ ФИРМИ И ДЪРЖАВИ.
    КАКТО И ЗА ИМОТИ В КОЕТО ЛИЦЕТО НАРЕЖДА НА ТРЕТО ЛИЦЕ, БРОКЕРИ НА БОРСАТА ИЛИ АДВОКАТИ ДА НАПРАВЯТ ОПРЕДЕЛЕНИ БОРСОВИ, ИМОТНИ И ДРУГИ ОПЕРАЦИИ.

    И ДАНО ДА НЕНИ СЛУЧИ НА НАС
    ИМА ОСВЕН КНИГА ИМА YUBIKEY NFC КЛЮЧОВЕ
    Който се ползват за разпознаване
    Чрез изпращане на определени неща.

    НО ТОВА Е НАЙ ГОЛЯМАТА БОЛЕСТ НА ЗАБЪРЗАНИЯ НИ ЖИВОТ ТУК ПОЛЗВАЩ ИНТЕРНЕТ НА ВСЯКЪДЕ.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.