Отидете към основна версия

1 310 8

GM уволни над 1000 човека

  • gm-
  • general motors-
  • уволнения

Съкращенията са в отделите за софтуер

General Motors е в процес на значително преструктуриране, което води до съкращаване на над 1000 наемни служители. Целта на автомобилния производител е да рационализира дейността си и да приоритизира инвестициите в ключови области, тъй като преминава към софтуерно ориентирано бъдеще.

Съкращенията засягат предимно отдела за софтуер и услуги, като приблизително 600 работни места ще бъдат закрити в технологичния кампус на GM в Уорън, Мичиган. Този стратегически ход отразява променящата се ситуация в индустрията, където технологиите и софтуерът са все по-важни за разработването на автомобили и за работата с клиентите.

Решението на GM да се откаже от Apple CarPlay и Android Auto в полза на собствения си софтуер е доказателство за ангажимента на компанията да създаде отделна цифрова екосистема. Въпреки че този подход предлага възможности за генериране на приходи чрез абонаментни услуги, той също така изисква значителни инвестиции в разработването на софтуер и инфраструктура.

Съкращенията подчертават предизвикателствата, пред които са изправени производителите на автомобили, докато навигират в сложния преход към електрически и автономни превозни средства.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини