19 Август, 2024 17:28 1 308 8

GM уволни над 1000 човека

  • gm-
  • general motors-
  • уволнения

Съкращенията са в отделите за софтуер

GM уволни над 1000 човека - 1

General Motors е в процес на значително преструктуриране, което води до съкращаване на над 1000 наемни служители. Целта на автомобилния производител е да рационализира дейността си и да приоритизира инвестициите в ключови области, тъй като преминава към софтуерно ориентирано бъдеще.

Съкращенията засягат предимно отдела за софтуер и услуги, като приблизително 600 работни места ще бъдат закрити в технологичния кампус на GM в Уорън, Мичиган. Този стратегически ход отразява променящата се ситуация в индустрията, където технологиите и софтуерът са все по-важни за разработването на автомобили и за работата с клиентите.

Решението на GM да се откаже от Apple CarPlay и Android Auto в полза на собствения си софтуер е доказателство за ангажимента на компанията да създаде отделна цифрова екосистема. Въпреки че този подход предлага възможности за генериране на приходи чрез абонаментни услуги, той също така изисква значителни инвестиции в разработването на софтуер и инфраструктура.

Съкращенията подчертават предизвикателствата, пред които са изправени производителите на автомобили, докато навигират в сложния преход към електрически и автономни превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0ъ6т5р

    5 3 Отговор
    Накратко- вече китайците от SAIC ще им пишат софтуера и 1000 краваря ще гладуват
  • 2 дон Вито

    6 1 Отговор
    Стратегическа грешка.
    Тръгнали моля ви се сложни самоделки някакви да правят с идея да печелели повече.
    Няма перспектива това, чакат ги мнооого проблеми и загуби.
  • 3 Ний ша Ва упрайм

    5 2 Отговор
    загниващия капитализъм иде иде и нова революция като 1917

    Коментиран от #7

  • 4 Американец

    9 0 Отговор
    Ха ха ха значи GM ще уволнява 1000 софтуерни специалиста защото "преминава към софтуерно ориентирано бъдеще" и това било "доказателство за ангажимента на компанията да създаде отделна цифрова екосистема".

    Да ви имам пропагандата - значи ако уволни още 1000 софтуерни специалиста направо ще стане софтуерен гигант според логиката на пропагандата. Сигурно за новата "цифрова екосистема" им трябват докери за да я направят и нямат никаква нужда от програмисти.

    Зад нескопосаната пропаганда се крие факта че General Motors закъсва като много компании в САЩ а не става да съкращава бачкатори от поточната линия.
  • 5 задокеанските евреи

    1 1 Отговор
    почти убиха опел, нека потъват сега
  • 6 Гхйккх

    3 0 Отговор
    Оствяйки настрана "факта", че разчистват софтуеристи, а мислят да наблягат на разработката на софтуер, може да питат ФВ и Форд например как върви при тях връщането на разработката на софтуер "инхаус". Даймлер също не е като да не са на същия пангар.

    Епъл са софтуеристи и не успяха да направят кола. Не знам тези защо си мислят, че могат да скочат в бизнеса на Епъл и Гугъл. Само Тесла успяват донякъде, но то е на цената на скъпа и изцяло затворена система (поръчкови чипове) и шепа модели.
  • 7 Бонжур Мосю

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ний ша Ва упрайм":

    Ние ще следваме примера на революцията която нашите предци направиха от 1789 и 1799г.
  • 8 Хахаха

    0 0 Отговор
    А тези драскачи на софтуер вярваха, че движат света и никой не може без тях.