Отидете към основна версия

3 327 15

Крадец счупи „неразрушимото“ стъкло на Cybertruck

  • tesla-
  • cybertruck-
  • пикап-
  • стъкло

Собственикът е изключително недоволен от ситуацията

Собственик на Tesla Cybertruck в Атланта, Джорджия, е станал жертва на кражба с взлом, въпреки изтъкваните функции за сигурност на автомобила. Инцидентът повдигна въпроси за ефективността на системите за сигурност на Cybertruck и издръжливостта на прозорците му, за които Илон Мъск по-рано твърдеше, че са „неразрушими“.

Собственикът Анук Тхаккар открива счупеното стъкло и липсващите вещи, когато се връща в автомобила си. Въпреки че режимът Sentry на автомобила е бил активен и записва кадри от външните камери, не се е задействала аларма и собственикът не е получил никакви известия.

Записът от охранителните камери е заснел кражбата с взлом и показва как мъж използва инструмент, за да счупи прозореца от страната на пътника и да влезе в автомобила. Крадецът откраднал раница от предната седалка и избягал от местопроизшествието с Nissan Altima.

Инцидентът предизвика полемика в социалните медии, като мнозина поставят под въпрос ефективността на защитните функции на пикапа. Въпреки че режимът Sentry Mode е заснел кражбата, липсата на алармена система и лекотата, с която е счупен прозорецът, породиха опасения относно цялостната сигурност на автомобила.

Този инцидент се прибавя към нарастващия списък с разочарования за собствениците на Cybertruck, които се сблъскаха с проблеми с офроуд възможностите, режима Wade, а сега и със сигурността.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.

Свързани новини