Отидете към основна версия

2 052 8

Tesla ще представи дългоочаквана екстра в Европа

  • tesla-
  • model y-
  • model 3-
  • европа-
  • китай

Седемместният вариант на Model Y ще се произвежда в Китай

Tesla е готова да разшири гамата на Model Y с представянето на дългоочаквания седемместен вариант . Очаква се тази нова конфигурация да се предлага на китайския и европейския пазар още през октомври.

Седемместният Model Y е дългоочаквано допълнение към семейството на Model Y. Макар че първоначално беше показан през 2019 г., едва през 2021 г. вариантът стана достъпен в САЩ. Понастоящем конфигурацията със седем седалки е ексклузивна за задвижването на всички колела и Dual Motor на Model Y Long Range и носи допълнителна цена от 2000 долара.

Очаква се произвежданият в Китай седемместен Model Y да тежи малко повече от петместния си аналог, но вече е преминал необходимите сертификационни процеси в Европа. Това разширяване е в съответствие със стратегията на Tesla да задоволява разнообразни потребителски предпочитания и да се възползва от нарастващото търсене на по-големи електромобили.

Представянето на седемместния Model Y е важна стъпка за Tesla, която продължава да разширява продуктовите си предложения и да затвърждава позициите си на пазара на електромобили.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.

Свързани новини