2 Септември, 2024 19:12 2 044 8

Tesla ще представи дългоочаквана екстра в Европа

  • tesla-
  • model y-
  • model 3-
  • европа-
  • китай

Седемместният вариант на Model Y ще се произвежда в Китай

Tesla ще представи дългоочаквана екстра в Европа - 1

Tesla е готова да разшири гамата на Model Y с представянето на дългоочаквания седемместен вариант . Очаква се тази нова конфигурация да се предлага на китайския и европейския пазар още през октомври.

Седемместният Model Y е дългоочаквано допълнение към семейството на Model Y. Макар че първоначално беше показан през 2019 г., едва през 2021 г. вариантът стана достъпен в САЩ. Понастоящем конфигурацията със седем седалки е ексклузивна за задвижването на всички колела и Dual Motor на Model Y Long Range и носи допълнителна цена от 2000 долара.

Очаква се произвежданият в Китай седемместен Model Y да тежи малко повече от петместния си аналог, но вече е преминал необходимите сертификационни процеси в Европа. Това разширяване е в съответствие със стратегията на Tesla да задоволява разнообразни потребителски предпочитания и да се възползва от нарастващото търсене на по-големи електромобили.

Представянето на седемместния Model Y е важна стъпка за Tesla, която продължава да разширява продуктовите си предложения и да затвърждава позициите си на пазара на електромобили.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    12 4 Отговор
    Не е за Ганю това. Дай му едно БМВ да грухти и къди на талази и да отнася ругатни от колите с климатик за него, дето се опушват от мизерията

    Коментиран от #2

  • 2 Така е

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Всъщност има значително по-екологичен масов превоз от електокара. Оказа се, че твърдението на японски учени, че най-екологичен автомобил е пълният хибрид, е вярно.
  • 3 Е46ца

    3 9 Отговор
    Теслата е кола за джендъри.Няма как да се продава в БГ, тука сме мъжаги.С моето чипосано бмв не само никой не може да ме изпревари ами и всяка вечер си лягам с различна мацка , защото се кефят.

    Коментиран от #4

  • 4 Коректен

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Е46ца":

    Това не са "мацки", а поредната бав н0 ра3 виваща Ганювица.
  • 5 Га цъфнат налъмите,

    2 6 Отговор
    тогава и Тесла ще стигне БМВ, а кой пикае седнал, кой прав си е негов проблем.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Баш

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Га цъфнат налъмите,":

    На теслата и липсват първите 100 години.

    Коментиран от #8

  • 7 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Га цъфнат налъмите,":

    Тесла отдавна стигна и надмина нещастното ти БМВ дори по брой продадени автомобили при това на същите цени , нещо повече , вече трета година е НАЙ-СКЪПИЯ автопроизводител в историята , струващ колкото следващите 4 накуп !! Също така струва повече от 10 водещи китайски производители накуп , а все още дори не е навлязла в масовия клас , където я чака растеж от порядъка на 4-5 пъти !!
  • 8 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Баш":

    само зарядната инфраструктура на Тесла в Европа струва 50 пъти повече от компанията БМВ. Така че, .....затвори си вратата отвътре и си надуй чалгата за да се успокоиш.