Отидете към основна версия

16 286 37

Toyota получи зелена светлина за производство на батериите, които ще променят електромобилите

  • батерии-
  • електромобили-
  • toyota

Япония одобри плановете на местния производител

Toyota обяви плановете си да започне да произвежда твърдотелни батерии за своите автомобили още през 2026 г. Тази амбициозна цел е в съответствие с по-широката стратегия на компанията за ускоряване на разработването и внедряването на електрически превозни средства.

Очаква се твърдотелните батерии, които обещават значително по-кратко време за зареждане и увеличен пробег, да се произвеждат в Япония. Toyota цели да постигне годишен производствен капацитет от 9 гигаватчаса за тези батерии до 2030 г.

Правителствената подкрепа ще бъде от решаващо значение за улесняване на разработването и производството на твърдотелни батерии в Япония. Ангажиментът на японското правителство за подкрепа на производството на батерии ще помогне да се гарантира, че Toyota може да постигне производствените си цели.

Въпреки че първоначалното производство на твърдотелни батерии ще бъде ограничено, Toyota планира постепенно да увеличи производството през следващите години. Фокусът на компанията върху този тип батерии отразява нейната вяра в потенциала им да предизвикат революция в производството на електрически превозни средства.

Toyota не е единственият автомобилен производител, който проучва технологията. Други компании, като MG, собственост на SAIC, и IM Motor, също обявиха планове да включат твърдотелни батерии в бъдещите си автомобили. Тези разработки подчертават нарастващия интерес и инвестиции към тази обещаваща технология.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 39 гласа.

Свързани новини