Отидете към основна версия

1 399 13

Инцидент на автомобилно шоу рани 12 души (ВИДЕО)

  • lancia-
  • изложение-
  • 037-
  • автомобилно шоу

Причината за удара вероятно е лошо сцепление

Сериозен инцидент се случи на автомобилното изложение в Торино, Италия, където рали автомобил Lancia 037 Group B се блъсна в тълпа зрители. При инцидента са ранени дванадесет души, като един от тях е със съмнения за счупен крак.

Катастрофата е станала, когато шофьорът Барбара Риолго е загубила контрол над автомобила, докато се е движела зад двойка състезателни автомобили Ferrari. Lancia-та се е изпързаляла в група зрители и е пробила оградата.

Конкретните данни за колата участвала в катастрофата са ограничени, но се смята, че тя е един от приблизително 215-те екземпляра, произведени между 1982 и 1984 г. Мощният редови четирицилиндров двигател с компресор, задвижването на задните колела и липсата на съвременни системи за безопасност вероятно са допринесли за инцидента.

Причината за катастрофата все още се разследва, но е възможно роля да са изиграли фактори като нивото на уменията на водача, пътните условия и потенциални механични проблеми с автомобила.

За щастие нараняванията, получени при катастрофата, са предимно леки. Инцидентът обаче напомня за рисковете, свързани с моторните спортове, и за значението на мерките за безопасност за предотвратяване на произшествия.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини