Отидете към основна версия

720 7

Българка в световното жури "Женска кола на годината"

  • ина георгиева-
  • wwcoty-
  • coty

С добавянето на журналистката Ина Георгиева, Световната кола на годината за жени вече присъства в 56 държави

Женската световна кола на годината (WWCOTY) прие за член на своето жури българската автомобилна журналистка Ина Георгиева. WWCOTY е единствената автомобилна награда в света, съставена изключително от жени автомобилни журналисти и включва жури от 79 дами от 56 държави.

"За мен е чест да бъда член на световното жури на най-престижната автомобилна женска организация", казва Ина. „Щастлива съм, че съм част от тази организация и има други дами като мен, от различни части на света, които могат да бъдат обективни в оценката си за колите. Днес половината от шофьорите на планетата са жени. Затова мнението на жените в автомобилната журналистика е изключително важно”

Женската световна кола на годината е единствената организация за автомобилни награди в света, съставена изключително от жени автомобилни журналисти. Създадена е от новозеландската автомобилна журналистка Санди Мире през 2009 година, като тя е почетен президент, докато Марта Гарсия е изпълнителен президент на организацията.

Тази награда има за цел да признае най-добрите автомобили на годината и да даде глас на жените в автомобилния свят. Критериите за гласуване се основават на същите принципи, които ръководят всеки шофьор при избора на автомобил. Дамите не избират „женска кола“, тъй като колите не са специфични за пола.

Аспекти като безопасност, качество, цена, дизайн, лекота на шофиране, предимства и отпечатък върху околната среда, наред с други, се вземат предвид при гласуването. Цел на организацията е и присъствието на жените в света на автомобилите.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини