Отидете към основна версия

3 572 3

Saleen тунингова Tesla Model S

  • saleen-
  • tesla-
  • model s-
  • тунинг

Екстремните доработки на Ford и суперколата S7 явно не показват пълния потенциал на Saleen Automotive. От това лято всеки собственик на Tesla Model S ще може да поръча на калифорнийското ателие първия тунинг пакет на пазара за електромобила си.

Модификациите, които предлагат от Saleen, включват брони, прагове, заден дифузьор и спойлер от въглеродни нишки. Пакетът включва също усъвършенствано окачване и карбон-керамични спирачки.



Оптичният тунинг предвижда монтирането на поръчкови джанти и тапицерия от черна кожа с червени кантове и вложки от алкантара. На седалките и арматурното табло ще има емблеми на Saleen.



На усъвършенстване ще бъде подложен и силовият тракт на Model S, макар че от ателието предпочитат да не влизат в конкретика. Съобщава се единствено, че подобрените динамични характеристики ще превърнат Tesla-та в истински суперкар.

Най-мощният заводски Model S разполага с 416 к.с. и 600 Нм. Макар да тежи цели 2 100 кг, американският електромобил ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.4 секунди, а максималната скорост достига 210 км/ч.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини