Отидете към основна версия

27 488 111

BMW 9er изгря в Пекин

  • bmw-
  • vision future luxury concept-
  • 9er-
  • пекин 2014

Слуховете за нов баварски флагман, позициониран над седма серия, се потвърдиха още с откриването на тазгодишния автосалон в Пекин. Мястото за дебюта на BMW Vision Future Luxury Concept не е избрано случайно. Богатите китайски клиенти отдават много повече внимание на лукса и комфорта в задната част на салона, отколкото на мощността и динамичните характеристики.



Ако стигне до серийно производство, големият баварски седан ще се конкурира с удължената лимузина на базата на S-Klasse на Mercedes-Benz. Тя ще заеме овакантената ниша на Maybach след закриването на марката и ще носи нейното име.



Дизайнът на Vision Future Luxury Concept напомня доста на умопомрачителното Gran Lusso V12 Coupe, което Pininfarina показа на конкурса за автомобилна елегантност във Вила д'Есте миналата година. Интериорът обаче е напълно нов.



Задните врати на суперлуксозния седан се отварят обратно на посоката на движение. Вторият ред седалки предоставя място за двама с всички мислими удобства. За всеки от пътниците е предвиден таблет, сгъваема масичка и индивидуално кресло.



Прототипът е претъпкан с най-новите технологии на BMW. Прожекционен дисплей на предното стъкло показва информация само в зрителното поле на водача. Фаровете са лазерни, а стоповете - от органични светодиоди.



От BMW не споменават нищо за техническите характеристики на Vision Future Luxury Concept. Целта на прототипа очевидно не е демонстрация на техническо могъщество, а опипване на китайския пазар за нов флагман за клиентите, които намират 7er за прекалено обикновен.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини