Отидете към основна версия

4 513 7

Audi TT стана всъдеход

  • audi-
  • tt-
  • tt offroad concept-
  • пекин 2014

Кросоувър с хибридно задвижване е новото попълнение в гамата на спортното купе на Audi. TT offroad concept е една от атракциите на щанда на марката в Пекин. Серийната версия на прототипа ще се конкурира с Porsche Macan, Range Rover Evoque и BMW X4.



Всъдеходното TT разполага с двулитров бензинов турбодвигател с мощност 292 к.с. и два електромотора за всяка от осите. Предният развива 40 кВт (55 к.с.), а задният - 85 кВт (115 коня). Захранва ги комплект йон-литиеви батерии с капацитет 12 кВтч.



Системната мощност на силовата установка е 408 к.с., а сумарният въртящ момент - 650 Нм. Роботизираната трансмисия e-S Tronic има шест предавки. Теглото на автомобила се разпределя между двата моста в съотношение 54:46 в полза на предния.



TT offroad concept ускорява от място до 100 км/ч за 5.2 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч. Зарядът на батериите стига за изминаването на 50 км само на ток при ограничение от 130 км/ч. В хибриден режим всъдеходното купе може да навърти 880 км със среден разход 1.9 л/100 км.



Батериите на автомобила могат да се зареждат на специални станции или от битовата мрежа. Прототипът е снабден и със система за безжично зареждане на принципа на електромагнитната индукция. За нея се използва двойка бобини и променлив ток, който създава нестатично електромагнитно поле. Едната бобина е вградена в пода на колата, а другата - на паркомясто. Така акумулаторите могат да се зареждат автоматично в гаража на собственика.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини