Отидете към основна версия

26 908 24

Шефът на Audi потвърди Q9

  • audi-
  • q9-
  • руперт щадлер

Грамаден суперлуксозен всъдеход ще коронова моделната гамата на Audi, съобщава генералният директор на компанията Руперт Щадлер в интервю за британското сп. Car. Автомобилът ще бъде позициониран над Q7 и ще стане флагман на марката вместо обсъжданото A9.

Ръководството на Audi избрало този вариант заради прогнозите, че до 2020 г. над 45% от продажбите на компанията ще се падат на моделната линия Q. "Не предприемаме тази стъпка, просто защото и другите правят така", обяснява Щадлер и твърди, че голям всъдеход би бил логичен връх в гамата на немския производител.

Технически подробности за бъдещото Audi Q9 все още липсват, макар че шефът на компанията намеква за хибриден автомобил. Досегашните слухове за модела го описват като седемместен всъдеход, който ще се конкурира с Mercedes-Benz GL.

От интервюто на Щадлер за Car става ясно също, че от Audi са се отказали от плановете за градско супермини. "От по-компактен автомобил от A1 просто няма смисъл. Доволни сме от най-малкия ни модел. Засега сме продали 120 000 бройки и не виждаме опасност от спад в търсенето - колата има модерна конструкция и богато оборудване."

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини