Отидете към основна версия

8 614 6

Рекордно високо държавно финансиране за самолет

  • самолет-
  • субсидия-
  • държава

Русия е готова да подпомогне с 27 млрд. рубли руските компании, които се занимават с авиопроизводство. Решението е било прието на заседание при президента Владимир Путин в края на март, уточнява в свои материал руското издание „Комерсант”. Тогава е било определено и увеличението на капитала на Обединената авиостроителна компания (ОАК) със 100 млрд. рубли. Средствата са предназначение за строителството на граждански самолет тип SSJ-100.

По данни на изданието, подобна финансова инжекция досега не е получило нито едно машиностроително предприятие било то в сегашната, или в предишната икономическа криза, която е засегнала страната.

До момента подобна по размери държавна финансова подкрепа са получили само банките в рамките на програма за увеличение на капитала чрез облигационен федерален заем (почти 1 трлн. рубли).

Солидната финансова поддръжка на ОАК и най-вече за проекта SSJ-100, е свързана с това да се повиши търсенето на този тип самолет и то именно по време на криза, коментира изданието.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини