Отидете към основна версия

4 100 2

Къде е най-лесно да си намерите работа

  • работа-
  • ес-
  • безработица

Средно за страните от Европейския Съюз безработицата не надвишава 10%. В някои региони, обаче всеки трети изпитва трудност да си намери работа.

По данни на Eurostat най-добрите позиции от гл.т. на наличие на работни места са германските региони Фрайбург, Горна и Долна Бавария и Горен Пфалц. Разглеждайки статистическите данни, бързо успяват да си намерят работа и кандидатите в Прага. Там безработицата не надвишава 3%.

От друга страна, най-високият процент на незаети лица се отчита в испанските региони Мелиля (34%), Андалусия (31%) и Канарските острови (29%), както и в северозападните региони на Гърция и западна Македония. В последните два процентът на незаети е 30%.

От разгледани 247 региона в Европа, в 60 е регистрирано равнище на безработица под 4.7%, което е двойно по-ниско в сравнение със средните за ЕС нива. Сред тях са 24 региона на Германия, 21 – на Великобритания, 5 – на Австрия и 3 – на Чехия.

В 29 региона на Европа безработицата е над 18.8%, което е близо двойно повече в сравнение с средните нива. Сред тях са 11 региона на Гърция, 10 – на Испания и по 4 – във Франция и Италия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини