4 Май, 2016 10:45 4 047 2

Къде е най-лесно да си намерите работа

  • работа-
  • ес-
  • безработица

Средно за страните от Европейския Съюз безработицата не надвишава 10%. В някои региони, обаче всеки трети изпитва трудност да си намери работа.

По данни на Eurostat най-добрите позиции от гл.т. на наличие на работни места са германските региони Фрайбург, Горна и Долна Бавария и Горен Пфалц. Разглеждайки статистическите данни, бързо успяват да си намерят работа и кандидатите в Прага. Там безработицата не надвишава 3%.

От друга страна, най-високият процент на незаети лица се отчита в испанските региони Мелиля (34%), Андалусия (31%) и Канарските острови (29%), както и в северозападните региони на Гърция и западна Македония. В последните два процентът на незаети е 30%.

От разгледани 247 региона в Европа, в 60 е регистрирано равнище на безработица под 4.7%, което е двойно по-ниско в сравнение със средните за ЕС нива. Сред тях са 24 региона на Германия, 21 – на Великобритания, 5 – на Австрия и 3 – на Чехия.

В 29 региона на Европа безработицата е над 18.8%, което е близо двойно повече в сравнение с средните нива. Сред тях са 11 региона на Гърция, 10 – на Испания и по 4 – във Франция и Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 светофара

    0 0 Отговор
    Ами ти що не заминеш за Прага а пишеш глупости по цял ден?
  • 2 Лукаш Конечни

    0 0 Отговор
    Като човек, който живее 8 години в Прага, мога да потвърдя, че работата е много, но заплащането не е нещо особено. От друга страна, стандартът на живот е много по-нисък от една Германия например, така че квартирата излиза в пъти по-евтино. Има един проблем обаче и той е в несъответствието "работа в Прага". За неквалифициран персонал работа в Прага почти няма - нито владеят език, нито имат представа от местния живот и манталитет. Обичайна гледка е да се пътува по 30-40 км в посока от работа до квартира и обратно, защото работното ви място е около Прага, а квартирата - в близко селце.

    Без език не работите директно за фирмата-работодател, а през агентура, при което по закон условията на труд трябва да са съизмерими с тези на директно работещите, но най-често не са. Понякога квартирата се заплаща от агентурата, но най-често не.

    Изобщо, подобно на Великобритания и Германия, българските граждани в Чехия често остават разочаровани и измамени, но въпреки това постоянно прииждат хора. А вчерашната публикация с реклама на агентурата Данц трябваше да бъде означена като платена и отдолу да бъдат пуснати коментарите, за да се насладите на заслужените "благодарности" от препатили с тази агентура.