Отидете към основна версия

15 787 30

Мигранти фалират бизнеса в сърцето на София

  • мигранти-
  • фалират-
  • бизнеса-
  • сърцето-
  • софия

Много от обектите са затворили врати заради масово оттегляне на клиентелата през последните две години

Снимка: БТА

Присъствието на мигранти, което е съсредоточено основно на столичния булевард „Мария Луиза“ е започнало да фалира бизнеса в района. За това се оплакаха търговци пред в. „Монитор“. Много от обектите им са затворили врати, тъй като се е забелязвало масово оттегляне на клиентелата през последните две години. Причината била голямото струпване на чужденците, предимно от арабски произход, които денонощно скитат по тротоарите.

„Магазините за хранителни стоки затварят врати, а на тяхно място се появяват обекти с надписи на арабски. Хората ги е страх да пазаруват от тук. Избягват и да минават, ако са пеша. На този булевард вървят единствено дюнерите, заложните къщи и интернет телефоните, по които чужденците се обаждат на близките си зад граница“, обясни продавачка от един от последните останали български магазини. Жената на няколко пъти е ставала жертва на грабежи от чужденци. Заплашвали я с нож и отмъквали оборота й. Често крадели и алкохол.

„Почти ежедневно тук има полицейски акции, но няма видим резултат. Докато полицията е тук, те се крият, щом си тръгнат, отново излизат по тротоарите. Вечерно време е невъзможно да видиш нещо различно от чужденци и проститутки от ромски произход, които седят на всеки ъгъл“, разказаха още търговци.

Сред закъсалите за клиенти е и емблематичен хотел, който се намира точно на „Лъвов мост“. Сградата е луксозна, а за ремонта й са хвърлени стотици хиляди левове. Въпреки това има все по-малко посетители.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини