Отидете към основна версия

2 287 3

Практика за български студенти в германски фирми

  • софийски университет-
  • гбитк-
  • споразумение-
  • студенти-
  • практика

Споразумение за сътрудничество за подготовката на висококвалифицирани специалисти в областта на икономиката и управлението за нуждите на българската стопанска практика в тясно взаимодействие с немския бизнес подписаха днес Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и СУ „Св. Климент Охридски“. Подобен договор ГБИТК подписва за втори път. Първото споразумение е с Немския факултет към Техническия университет.

„Достъп до германския бизнес в България е нещото, което с това споразумение ще получат студентите от СУ – достъп до програми, до места за практика. Защо не дипломните работи да бъдат пригодени към някои конкретни проблеми на предприятията, т.е. да им бъдат зададени от фирмите и те научно да ги разработват. Също така да се осъществява обмяна на студенти между България и Германия. Задачата ни е нашите фирми, които са над 500 – български и немски, да ги интегрираме малко повече с научната общност”, каза за Факти.бг д-р Митко Василев, председател на ГБИТК.

Сред основните точки на споразумението са: обсъждане и обогатяване на учебните планове по дисциплините, преподавани в Стопанския факултет на Университета, съобразно актуалните потребности на бизнеса; представяне на реални казуси от практиката с цел включването им в учебния процес; осъществяване на обмен на преподаватели, гост-лектори и гост-изследователи, обсъждане на научни изследвания, включително участия на изследователски семинари, научно-практически конференции и дискусии; съвместно участие в проекти по национални и международни програми; съвместно провеждане на специализирани обучения, кръгли маси, конференции и други събития; финансово подпомагане създаването на технологични възможности за модерна среда на обучение; посещения в предприятия, членове на ГБИТК.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини