Last news in Fakti

29 Септември, 2017 20:56 2 280 3

Практика за български студенти в германски фирми

  • софийски университет-
  • гбитк-
  • споразумение-
  • студенти-
  • практика
Практика за български студенти в германски фирми - 1

Споразумение за сътрудничество за подготовката на висококвалифицирани специалисти в областта на икономиката и управлението за нуждите на българската стопанска практика в тясно взаимодействие с немския бизнес подписаха днес Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и СУ „Св. Климент Охридски“. Подобен договор ГБИТК подписва за втори път. Първото споразумение е с Немския факултет към Техническия университет.

„Достъп до германския бизнес в България е нещото, което с това споразумение ще получат студентите от СУ – достъп до програми, до места за практика. Защо не дипломните работи да бъдат пригодени към някои конкретни проблеми на предприятията, т.е. да им бъдат зададени от фирмите и те научно да ги разработват. Също така да се осъществява обмяна на студенти между България и Германия. Задачата ни е нашите фирми, които са над 500 – български и немски, да ги интегрираме малко повече с научната общност”, каза за Факти.бг д-р Митко Василев, председател на ГБИТК.

Практика за български студенти в германски фирми

Сред основните точки на споразумението са: обсъждане и обогатяване на учебните планове по дисциплините, преподавани в Стопанския факултет на Университета, съобразно актуалните потребности на бизнеса; представяне на реални казуси от практиката с цел включването им в учебния процес; осъществяване на обмен на преподаватели, гост-лектори и гост-изследователи, обсъждане на научни изследвания, включително участия на изследователски семинари, научно-практически конференции и дискусии; съвместно участие в проекти по национални и международни програми; съвместно провеждане на специализирани обучения, кръгли маси, конференции и други събития; финансово подпомагане създаването на технологични възможности за модерна среда на обучение; посещения в предприятия, членове на ГБИТК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    6 1 Отговор
    А защо Германия не инвестира в България, създава офиси и дава европейски заплати?
  • 2 Прагматик

    1 3 Отговор
    Като човек дипломирал се в Германия мога да ти кажа защо - защото тези кадри не са способни да работят според изискванията, културата и динамиката на немския пазар. Простичко казано - не могат да изработят такива заплати.
    Че заплатите са ниски - ниски са, но не може да са 1:1 поне засега.
    Разликите са огромни - тъжната реалност.

    Коментиран от #3

  • 3 Пловдивчанин

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Прагматик":

    Значи българският шофьор на камион минава 800 км по европейските пътища със средна скорост 100 км/ч., немския шофьор на камион обаче е подготвен и умен и способен, той минава по 22788 км на ден със свръхзвукова скорост и произвежда...произвежда... я са скрий някъде бе!