Отидете към основна версия

5 352 19

Завод за фарове за Mercedes край Пловдив

  • mercedes-
  • светлини-
  • фарове-
  • завод-
  • пловдив

Инвестицията ще бъде в размер на 40.6 милиона евро, което включва изграждането на 3 завода и парк за поддоставчици

„Новият високотехнологичен завод за светлини на Mercedes е не само едно обещаващо начало на Тракия икономическа зона, но и сериозен актив за страната ни, който ще събуди интереса на повече чуждестранни инвеститори." Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на първата копка на завода за светлини на Mercedes днес.

Той изтъкна, че инвестицията ще бъде в размер на 40.6 милиона евро, което включва изграждането на 3 завода и парк за поддоставчици. Заводът ще бъде изграден върху площ от 23 000 кв. метра и се очаква да бъдат разкрити близо 400 работни места.

Емил Караниколов подчерта, че българското правителство има волята и е решено да работи за подобряване на условията за бизнес в България. „С днешното събитие доказваме, че вървим в правилна посока, а именно опростяване и улесняване на административното обслужване, насърчаване на инвестициите и иновациите, подобряване на достъпа до финансиране и подобряване на бизнес средата", каза още министърът.

В заключение министър Караниколов припомни, че Министерството на икономиката е реално ангажирано с проблемите на стопанския живот и бизнесът може да разчита на активно сътрудничество и подкрепа.

Инвеститор е турската фирма "Oдело Фарба България", която е специализирана в производство на автомобилно осветление. Фирмата има 7 завода (3 в Турция, 1 в Китай, 1 в Германия, 2 в Словения). За 7 години е направила 214 милиона евро инвестиции в заводи. В компанията работят 3 581 служители, 200 са заети в Изследвания и Развитие (80 в Турция, 120 в Германия). 461 милиона евро е оборотът на „Одело Фарба Лайтинг Груп" за 2017. Основни нейни клиенти са Mercedes, Audi, Fiat, BMW, Toyota, Ford, Volkswagen, Renault.
Изпълнител на обекта е „Сиенит строителна група" ЕАД, а проектът е изготвен от екип на "Архитектурно дизайнерско студио".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини