Отидете към основна версия

2 725 0

Тук повечето инвеститори са пенсионери и жени

  • чехия-
  • инвестиции-
  • предприемачи-
  • жени-
  • пенсионери
Снимка: Shutterstock

Броят на жените инвеститори в Чехия е достигнал 300 000 през миналата година, а 68% от всички работещи пенсионери са създали свой бизнес. Що се отнася до младите хора, то те най-често избират да бъдат наемни работници в компании, които плащат медицинските разходи и предоставят социален пакет. Също така работата за някого дава възможност за натрупване на опит, което спомага в бъдеще при стартирането на собствени бизнес човек да е по-уверен в действията си.

„Броят на предприемачите сред жените и пенсионерите расте и поради факта, че са им необходими допълнителни доходи след като вече са извън активна трудова възраст, а и поради наличието на ограничени възможности, възникнали в резултат на напредналата им възраст”, казва финансовият консултант Франтишек Махачек.

Днес Чехия е на пето място от всички държави членки на Европейския Съюз по брой частни предприемачи, като отстъпва само на Гърция, Италия, Румъния и Полша. Броят на частните бизнесмени в Чехия надвишава средния показател на Съюза, съответно 16.6% и 14.5% за 2017 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини