Last news in Fakti

26 Септември, 2018 19:47 2 716 0

Тук повечето инвеститори са пенсионери и жени

  • чехия-
  • инвестиции-
  • предприемачи-
  • жени-
  • пенсионери
Тук повечето инвеститори са пенсионери и жени - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на жените инвеститори в Чехия е достигнал 300 000 през миналата година, а 68% от всички работещи пенсионери са създали свой бизнес. Що се отнася до младите хора, то те най-често избират да бъдат наемни работници в компании, които плащат медицинските разходи и предоставят социален пакет. Също така работата за някого дава възможност за натрупване на опит, което спомага в бъдеще при стартирането на собствени бизнес човек да е по-уверен в действията си.

„Броят на предприемачите сред жените и пенсионерите расте и поради факта, че са им необходими допълнителни доходи след като вече са извън активна трудова възраст, а и поради наличието на ограничени възможности, възникнали в резултат на напредналата им възраст”, казва финансовият консултант Франтишек Махачек.

Днес Чехия е на пето място от всички държави членки на Европейския Съюз по брой частни предприемачи, като отстъпва само на Гърция, Италия, Румъния и Полша. Броят на частните бизнесмени в Чехия надвишава средния показател на Съюза, съответно 16.6% и 14.5% за 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА