Отидете към основна версия

1 346 14

По-малко руски туристи този сезон

  • руснаци-
  • туристи-
  • сезон-
  • лято

Причината е, че братушките обедняват

Снимка: М. Богданова ©

С близо 25% по-малко е броят на ранните записвания за руски туристи по българското Черноморие до момента. Една от основните причини за това е влошаване финансовото състояние на братушките, коментира Галин Георгиев – управител на туристическа агенция, цитиран от БНР. Не трябва обаче да се пропуска и фактът, че голям брой руснаци разполагат със собствени жилища у нас и дефакто не ползват туристически услуги. От тези домове се възползват също така и техни роднини, приятели и познати. Така организираният туризъм търпи големи загуби.

Друга основна причина за намаляване на руските туристи в България е, че и самата Русия се стреми да запази туристическия поток вътре в страната, като през последните години е развила значително вътрешния си туризъм.

Този сезон най-вероятно ще се разчита на ръст на офертите подадени в последния момент. „ През последните години динамиката в бранша стана много висока, тенденциите бързо се променят, така че е трудно да се каже какво ще се случи след няколко месеца”, казва Георгиев.

Конкуренцията между България, Турция и Гърция на руския пазар не е голяма. Причината, според специалисти е, че трите пазара имат какво различно да предложат.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини