Last news in Fakti

5 Март, 2019 10:37 1 345 14

По-малко руски туристи този сезон

  • руснаци-
  • туристи-
  • сезон-
  • лято

Причината е, че братушките обедняват

По-малко руски туристи този сезон - 1
Снимка: М. Богданова ©

С близо 25% по-малко е броят на ранните записвания за руски туристи по българското Черноморие до момента. Една от основните причини за това е влошаване финансовото състояние на братушките, коментира Галин Георгиев – управител на туристическа агенция, цитиран от БНР. Не трябва обаче да се пропуска и фактът, че голям брой руснаци разполагат със собствени жилища у нас и дефакто не ползват туристически услуги. От тези домове се възползват също така и техни роднини, приятели и познати. Така организираният туризъм търпи големи загуби.

Друга основна причина за намаляване на руските туристи в България е, че и самата Русия се стреми да запази туристическия поток вътре в страната, като през последните години е развила значително вътрешния си туризъм.

Този сезон най-вероятно ще се разчита на ръст на офертите подадени в последния момент. „ През последните години динамиката в бранша стана много висока, тенденциите бързо се променят, така че е трудно да се каже какво ще се случи след няколко месеца”, казва Георгиев.

Конкуренцията между България, Турция и Гърция на руския пазар не е голяма. Причината, според специалисти е, че трите пазара имат какво различно да предложат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хотелиера

    14 12 Отговор
    Така ли му се казва вече обедняват а на какво се дължи тогава този сезон на повишението от 30 % в турските курорти? Богатите българи отново ще ходят в Гърция на пакаъака на +50° не че не могат барвците да си позволят Малдиви и Кабарите просто им е кеф да ядат консерви и пият бира по 50 ст. кенчето от известна немска верига! Друго си е да наблъскаш багажника с лютеница и хамбургски салам.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БГ. БАРОВЕЦ

    12 4 Отговор
    Тъпчем ко бито с продоволствия отивам в Гърция на море на палатка може и апартамент на плажа за 25 € нощтувката 2 стаи и кухня взимам и приятели и делиме апартамента 12,50€ на нощувка кеф още 25 лв отгоре още 2 стека бира у комбито жената ще готви в кухнята докато ние с бадженака ще ловиме риба! Нека бедните руснаци ходят на 5 звездни хотели на Черно море или в Кошадъса!
  • 4 месара

    11 12 Отговор
    "много" ше ми липсват руските пияндета!
  • 5 МОНТЕ Карло

    19 2 Отговор
    50 % от българите на са подушвали морето от 30 г.!!! Говоря за Черно Море

    Коментиран от #14

  • 6 Конспиратора

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Убиваш туризма купуваш хотели на безценица после възраждаш туризма елементарно! В Турция каца на летището и му дават туристическа виза автоматично за да дойде в България се реди на опашка в Москва за виза!

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    6 8 Отговор

    До коментар #6 от "Конспиратора":

    Така трябва,да си ходят в Турция. Мамашките много ги чакат в Турция. За едно екенце ще ги разцепят.
  • 8 ванката

    4 4 Отговор
    стига глупости това се изтърка вече всяка година едно и също и морето гърми от руска реч кадето и да отидете и по курорти и по селата имащи се за курорти...
  • 9 Гост

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Ти да не мислиш,че инвестицията е от Русия??? При нас намалява ,защото агентите на ДС крадат с гъ...а си.Докато има комунисти в България,все така ще сме зле.
  • 10 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    увеличават се щото турция изпадна в криза и е евтино та знае ли се.то се увеличават и българските туристи там ,а и другите .и като толкова е лошо в европеиския съюз що турция и сърбия напират да влизат ?
  • 11 летен градски отпуск за Митко

    4 0 Отговор
    Ами няма го талисманът на черноморието ни-Митьо ушите,та най-вероятно поради това ще да е.
  • 12 Статист

    4 0 Отговор
    Само в Турция , миналата година са били на почивка 3 000 000 "бедни" руснаци .В гръцките и испански курорти още толкова .

    Коментиран от #13

  • 13 Пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Статист":

    Валери Шумомера прави глупости на корем, сега ще жънем резултати. Нашите политици са най-тъпите политици.
  • 14 Коко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "МОНТЕ Карло":

    Душете си го! Хич не мирише добре.
    Ние по Гърция и Турция ще обикаляме.