Отидете към основна версия

3 403 30

Банско отчита спад на туристите през зимния сезон

  • банско-
  • ски-
  • туристи-
  • зима

В края на сезона хотелиери отчитат бум на израелски туристи, които идват за минимум 4 нощувки

В Банско отчитат спад на туристите през изминалия зимен сезон, което е довело до по-малки печалби за хотелиерите и ресторантьорите, съобщи БНТ. Заради по-малкото посетители много от хотелите свалят цените на нощувките през летните месеци.

От бранша отчитат спад на посещаемостта между 17-20%, а най-много отлив на туристи има от Турция, Великобритания и Русия.

„По официални данни има един спад от 15-20%. Най-вече това се чувства при заведенията. Основните проблеми са два - втората кабинка и чакането на опашки, както и нелоялната конкуренция“, коментира Георги Доманов, управител на хотел в Банско. По негови думи ако се вдигнат цените в курорта, той ще бъде неконкурентноспособен, защото „кой турист ще чака два чаша на опашка за лифт“.

Очакванията на хотелиерите са през летния сезон да няма толкова голям спад. „Банско има голям капацитет да докара повече туристи през лятото“, смятат от бранша. По Великден най-много туристи е имало от България, Гърция и Македония.

В края на сезона хотелиери отчитат бум на израелски туристи, които идват за минимум 4 нощувки.

„През летните месеци повече от половината от хотелите затварят. Работят повече от големите хотели с басейни“, коментира Доманов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини