Отидете към основна версия

7 961 27

Местят завода за волани

  • завод-
  • волани-
  • петрич-
  • белица

Той ще заработи в Петрич или Белица

Снимката е илюстративна

Заводът за волани, който спря производствената си дейност в Благоевград в началото на тази година, ще бъде преместен в Петрич или Белица. Управителят на "АЛС България" Шон Бош и екипа му са били на оглед на помещения в градовете, които евентуално да използват, за да продължат дейността си. По-вероятно е, обаче те да предпочетат новия завод да заработи в Белица, тъй като там наемите на помещения са по-ниски, а работната ръка - по-евтина, пише struma.com.

В Петрич са гледали помещение в града и в близко до града село.

Припомняме, че канадската компания чрез дружеството си в България - "АЛС", закри неотдавна третия си завод, базиран в Благоевград, след първите два в Ихтиман и Мусачево край София. В новата локация - Благоевград, компанията добави производство на кожени калъфи за волани към листата си и планираше да оборудва още едно помещение за тапицерии за седалки.

Многократно обаче бе заявявано, че има сериозен проблем с недостига на хора. На фона на безработицата в града, благоевградчани така и не изявиха желание да работят в завода. Заплатите, които получаваха служителите на завода бяха около 600-700лв.

След затварянето на завода, около 300 души останаха без работа, въпреки протестите им. Решението за закриването на бизнеса бе взето поради влошаващите се финансови резултати през последните две години, липсата на работна ръка и ценовия натиск от страна на клиентите.

Сега, ако намерението на управителите на фирмата се реализира, то в Петрич или Белица ще бъдат разкрити стотици нови работни места.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.

Свързани новини