Отидете към основна версия

4 885 6

Бивш войник създаде компания за 250 млн. USD

  • сurvе-
  • приложение-
  • компания

Да се превърнеш от войник в успешен бизнесмен, дори и днес във високотехнологичния свят, в който живеем, е рядко срещано явление. В действителност именно технологиите успяват да превърнат в реалност мечтата на 40-годишният Шaxap Биaлиĸ. На 18 години той постъпва в израелската армия, където прекарва две десетилетия – време, през което определено не е мислил, че някога ще създаде бизнес на стойност 250 млн. USD. Името на финтех компанията му е Сurvе. Базирана е в Лондон. Предлага на клиентите си да обединят всички банкови сметки в едно приложение и да ползват една банкова карта.

Разбира се, има и други хора, на които подобна идея е хрумнала, но за разлика от Биaлиĸ, те не са съумели да я реализират. Бившият войник пуска приложението през 2016 г. и само за две години и половина успява да натрупа капитал от 250 млн. USD.

„B paмĸитe нa cлeдвaщитe гoдини ниe щe се листваме нa бopcaтa. И ce нaдявaмe, чe щe бъдeм oцeнeни нa oĸoлo 50 млрд. USD”, ĸaзвa Биaлиĸ.

Авторът на приложението още от малък е увлечен от компютърните науки. На 16-годишна възраст е изгонен от училище. По-късно започва да учи компютърни науки, а на 18 постъпва в армията. След като се уволнява създава редица фирми, но за съжаление без да успява да се задържи на пазара, докато не основава Сurvе.

Днес приложението му се ползва в 31 европейски държави от над 500 000 потребителя. Очаква се през следващата година компанията да навлезе и на пазара в САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.

Свързани новини