Отидете към основна версия

4 610 12

Инвестиция от 5 млн. лв. в Първомай

  • първомай-
  • лютеница-
  • танева-
  • инистър

Акция по умъртвяване на животни няма да има

Снимки: М. Богданова

Малко са предприятията, които могат да се похвалят с факта, че са на българския и международен пазар вече 80 години, както и че разрастват дейността си. Днес министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева откри нова мощност на популярна фирма за производство на лютеница в Първомай. Вложението е на стойност 5 млн. лв.

През последните години е на мода компаниите да въвеждат иновации в опаковките и разфасовките на произвежданата продукция. След като преди няколко месеца известна компания за производство на шоколади в Своге въведе лепяща се опаковка на кутиите шоколадови бонбони с цел запазване високото качество на предлагания продукт за по-дълго време, то фирмата, произвеждаща лютеница ще предлага на своите клиенти продукта в нова мини опаковка. Тя е удобна за ползване в хотели или по време на излети. Фирмата изнася продукцията и за Великобритания, САЩ, Канада и съседна Турция.

Темата с умъртвяването на животни също беше коментирана от министър Танева. Тя заяви, че акции за умъртвяване на животни няма. „Акции няма. Има спазване на правила, които всеки трябва да спазва. Благодарим на всички лични стопанства, на стопаните, които се включиха в борбата срещу африканската чума по свинете и изпълниха нашите препоръки. Именно затова ги стимулираме с 300 лв. По отношение на акция, мога да кажа, че акция не следва да има. Следва да има постоянен контрол върху това отглеждането на домашни свине да става с мерки на биосигурност. Има такива за личните стопанства и те са елементарни, по силите са на всеки стопанин да го направи, защото половината от тях са правила, хигиенни правила. Това ще ни спаси“, каза Танева.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.

Свързани новини