1 Октомври, 2019 22:51 4 566 12

Инвестиция от 5 млн. лв. в Първомай

  • първомай-
  • лютеница-
  • танева-
  • инистър

Акция по умъртвяване на животни няма да има

Инвестиция от 5 млн. лв. в Първомай - 1
Снимки: М. Богданова

Малко са предприятията, които могат да се похвалят с факта, че са на българския и международен пазар вече 80 години, както и че разрастват дейността си. Днес министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева откри нова мощност на популярна фирма за производство на лютеница в Първомай. Вложението е на стойност 5 млн. лв.

През последните години е на мода компаниите да въвеждат иновации в опаковките и разфасовките на произвежданата продукция. След като преди няколко месеца известна компания за производство на шоколади в Своге въведе лепяща се опаковка на кутиите шоколадови бонбони с цел запазване високото качество на предлагания продукт за по-дълго време, то фирмата, произвеждаща лютеница ще предлага на своите клиенти продукта в нова мини опаковка. Тя е удобна за ползване в хотели или по време на излети. Фирмата изнася продукцията и за Великобритания, САЩ, Канада и съседна Турция.

Темата с умъртвяването на животни също беше коментирана от министър Танева. Тя заяви, че акции за умъртвяване на животни няма. „Акции няма. Има спазване на правила, които всеки трябва да спазва. Благодарим на всички лични стопанства, на стопаните, които се включиха в борбата срещу африканската чума по свинете и изпълниха нашите препоръки. Именно затова ги стимулираме с 300 лв. По отношение на акция, мога да кажа, че акция не следва да има. Следва да има постоянен контрол върху това отглеждането на домашни свине да става с мерки на биосигурност. Има такива за личните стопанства и те са елементарни, по силите са на всеки стопанин да го направи, защото половината от тях са правила, хигиенни правила. Това ще ни спаси“, каза Танева.

Инвестиция от 5 млн. лв. в Първомай

Инвестиция от 5 млн. лв. в Първомай

Инвестиция от 5 млн. лв. в Първомай

Инвестиция от 5 млн. лв. в Първомай

Инвестиция от 5 млн. лв. в Първомай

Инвестиция от 5 млн. лв. в Първомай


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    4 3 Отговор
    Чудно защо няма да им умъртвяват животните? Дали не е защото там са по-заможни и по-близичко до София и ако решат могат да спрат работа и да се изтърсят пред парламента? Тя странно че чумата магически заобиколи и самата София и околните градове и села.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 раковината

    12 2 Отговор
    С доматено и пиперково пюре и натриев бензоат лесно се прави лютеница.
  • 4 Гост1

    9 3 Отговор
    Не си уточнил че и пюрето е китайско 😁😁
  • 5 Коментиращ

    3 0 Отговор
    Обърках се. един път се казва, че една фирма се опитва да затрие другата, после става нещо като реклама на "лошите": https://fakti.bg/razsledvania/367272-kak-se-sasipva-neudobniat-balgarski-biznes-vijte-vav-fakti
  • 6 Коментиращ

    1 0 Отговор
    https://fakti.bg/razsledvania/366799-omazvaneto-s-lutenica-na-balgarskia-sad-stiga-chak-do-cacarov
  • 7 Помнящ

    16 3 Отговор
    Всъщност сегашната първомайска лютеница няма НИЩО общо с оригинала от преди 30 години !!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бахмааму

    2 2 Отговор
    Тез опаковки от бай Тошово време, па ние помислихме че някъде "завод за иновации" че открива БХ))))
  • 10 Чичо Гошо

    0 0 Отговор
    Направих си чушма на двора. Инвестиция за 1000 лв. Да даде Бойко да я открие
  • 11 ДА ДА

    2 2 Отговор
    Тази лютеница няма нищо общо с Първомайската лютеница от преди 30 години.Опитайте я и ще получите киселини след 30 минути.Но явно собствениците са близо до властта,та им дават парички за да си ги вземат после обратно.
  • 12 Ама ха

    2 0 Отговор
    Ще ни плашат с фолЦваген, те!