Отидете към основна версия

2 453 18

Атрактивна дестинация сме за инвеститорите в самолетостроенето

  • латекоер-
  • инвестиция-
  • сертификат-
  • airbus
Снимка: БГНЕС

България се превръща в атрактивна инвестиционна дестинация не само за производство на автомобилни части, но и в друг високотехнологичен сектор – самолетостроенето. Доказателство за това е инвестицията в размер на 5.5 млн. лв. на френската компания „Латекоер България“ ЕООД. У нас тя ще сглобява метални компоненти за носова част на самолет Airbus A350. Производствената мощност беше открита преди време в икономическата зона Равадиново край Пловдив, а днес заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвеститор клас „А” на компанията.

Инвестицията ще спомогне за разкриването на нови 35 работни места. Целта на инвестиционния проект е стартиране на сглобяване на метални компоненти за носова част на самолет Airbus A350. Компонентите са нов тип продукт за дружеството, който не е произвеждан досега.

Заместник- министърът на икономиката изтъкна, че страната ни е с най-висок кредитен рейтинг на Балканите, финансова и макроикономическа стабилност, квалифицирани кадри, а това е предпоставка да дойдат все повече инвеститори в сектора.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.

Свързани новини