Отидете към основна версия

2 132 23

Министърът на земеделието: Подкрепяме максимално зеленчукопроизводството

  • десислава танева-
  • земеделие-
  • зеленчуци-
  • зеленчукопроизводство

Достъпът до вода за напояване в настоящия период не е достатъчен, призна Десислава Танева

Снимка: БГНЕС

Подкрепяме в настоящия програмен период с максимално възможния инструментариум, който е наличен, зеленчукопроизводството и трайни насаждения. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на онлайн публична дискусия, посветена на втория стълб от Националния план за възстановяване и устойчивост – „Зелена България”, предаде агенция „Фокус“.

„Това е записано и в политическата ни програма – приоритет е диверсификацията на земеделието. Подкрепяме в настоящия програмен период с максимално възможния инструментариум, който е наличен, зеленчукопроизводството и трайни насаждения. За да има дългосрочна тенденция за тази диверсификация и продължаване на това развитие, това може да стане само при поливни условия. Достъпът до вода за напояване в настоящия период не е достатъчен. Но не само за зеленчукопроизводството“, каза тя, цитирана от "Фокус".

„Последните три години в Източна България категорично и ясно показаха, тази година беше финалът, че дори и в това, в което България е най-добра – България е в топ 10 в света по производство и износ на някои зърнени култури, при това засушаване дори и тази продукция не може да бъде произвеждана в нормалните обеми за едно земеделско стопанство като добив от декар“, това е жизнено необходимо, за да смятам, че можем да продължим нормалното производство върху земеделските земи“, добави министърът.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.

Свързани новини