Отидете към основна версия

1 604 13

Георги Вулджев: Потребителите да не се надяват, че диференцираните ставки ще намалят цените на стоките

  • ддс-
  • стоки-
  • икономика-
  • георги вулджев

Изсветляването на икономиката

Снимка: бТВ

"Партиите в този парламент внесоха предложения за диференцирани ставки на ДДС- за книги, за лекарства, за плодове и зеленчуци и това е добре, защото в целия ЕС ние имаме най-малко диференциация“, посочи в „Преди всички“ Георги Вулджев от Експертния клуб по икономика и политика.

„От друга страна настоящите предложения са наистина много хаотични, партиите просто гледат да се харесат на избирателите, без да са направят за тези предложения по-сериозни експерти оценки.

Освен това в настоящата ситуация не е съвсем ясно с тези предложения за намалено ДДС дали ще се постигнат по-ниски цени на тези продукти. Едва ли ще има осезаем ефект, заради условията на растящи цени изобщо, тоест то може би ще забави инфлацията донякъде, но това няма да е голям ефект и няма да е я елиминират.

Потребителите нека да на са наясно и да не се надяват прекалено много относно цените на тези стоки, които получат диференциация, ако изобщо получат.

Иначе по отношение на изсветляването на секторите, свалянето на ДДС ще помогне в тази посока и това е доказано, че работи“, заяви още Вулджев.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини