Отидете към основна версия

3 180 12

Държавите, които предлагат най-високи заплати на мигранти

  • мигранти-
  • заплати-
  • държави

Първото място е за страна извън Европа

Снимка: Shutterstock

Все повече българи предпочитат да си изкарват прехраната зад граница. Нарастващата инфлация, политическата нестабилност и липсата на добро здравеопазване са сред основните фактори, които карат не само младите, но и по-възрастните българи да работят зад граница. Къде обаче са най-добрите условия и най-вече най-доброто заплащане за мигранти? Ето и ТОП 5 на държавите, класирани от изданието The richest.

5. Нидерландия

Високо качество на образование и достъпно здравеопазване. Тези са двата фактора, с които страната привлича чуждестранни работници. Средната годишна заплата е 48 000 EUR.

4. Канада

Висок стандарт на живот, образование и отлични възможности за работа могат да бъдат намерени в страната. Средният годишен доход възлиза на 68 250 USD.

3. Германия

Страната е сред най-известните за работа сред българите. Брутната минимална заплата е 9.60 EUR. По данни на Ноuѕіng Аnуwhеrе ФРГ e идeaлнa дecтинaция зa paбoтa зa чyждeнци.

2. Норвегия

Тук най-търсените специалисти са IT-тата и тези в сферата на образованието. Средната месечна заплата там е 3600 USD. Страната се нарежда сред тези с най-високи средни заплати на Стария континент.

1. Сингапур

Евтин градски транспорт и сигурност относно безопасността в коронавирус ерата са сред основните фактори, които привличат чужденците на работа в тази азиатска държава. Несъмнено основен фактор остава заплащането. Средният годишен доход е 162 172 USD.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.

Свързани новини