24 Януари, 2022 13:21 3 164 12

Държавите, които предлагат най-високи заплати на мигранти

  • мигранти-
  • заплати-
  • държави

Първото място е за страна извън Европа

Държавите, които предлагат най-високи заплати на мигранти - 1
Снимка: Shutterstock

Все повече българи предпочитат да си изкарват прехраната зад граница. Нарастващата инфлация, политическата нестабилност и липсата на добро здравеопазване са сред основните фактори, които карат не само младите, но и по-възрастните българи да работят зад граница. Къде обаче са най-добрите условия и най-вече най-доброто заплащане за мигранти? Ето и ТОП 5 на държавите, класирани от изданието The richest.

5. Нидерландия

Високо качество на образование и достъпно здравеопазване. Тези са двата фактора, с които страната привлича чуждестранни работници. Средната годишна заплата е 48 000 EUR.

4. Канада

Висок стандарт на живот, образование и отлични възможности за работа могат да бъдат намерени в страната. Средният годишен доход възлиза на 68 250 USD.

3. Германия

Страната е сред най-известните за работа сред българите. Брутната минимална заплата е 9.60 EUR. По данни на Ноuѕіng Аnуwhеrе ФРГ e идeaлнa дecтинaция зa paбoтa зa чyждeнци.

2. Норвегия

Тук най-търсените специалисти са IT-тата и тези в сферата на образованието. Средната месечна заплата там е 3600 USD. Страната се нарежда сред тези с най-високи средни заплати на Стария континент.

1. Сингапур

Евтин градски транспорт и сигурност относно безопасността в коронавирус ерата са сред основните фактори, които привличат чужденците на работа в тази азиатска държава. Несъмнено основен фактор остава заплащането. Средният годишен доход е 162 172 USD.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само

    12 1 Отговор
    че не на такива без език , образование , професия или поне занаят !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 жалко

    14 8 Отговор
    Не Видях Русия в списъка,то почти всички българи искат там да гладуват

    Коментиран от #8

  • 4 TROY

    6 1 Отговор
    Най добре е държавата, във която имаш нещо, във черепната кутия.
  • 5 Дългия

    7 8 Отговор
    Айде русофилите да кажат колко е добре при ватенките!

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Любопитко

    2 0 Отговор
    На "мигранти" ли - каквито са едни индивиди, които по престъпен начин преминават държавни граници, и които бяха нарочени от някои политици в Европа за неврохирурзи, ядрени физици, ИТ спецове и тям подобни (но се оказват спецове по ...😉), или на Имигранти (що е Имигрант всеки знае)???
  • 7 А порционът

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дългия":

    на спамещите при чичко Шорош ще кажеш ли как е?
  • 8 Жоро

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "жалко":

    Не виждам България а
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мемфис

    7 2 Отговор
    Защо не написахте за благоденствието във велика рассия, там средната годишна заплата също е 160000…е, само, че рубъла ама то и затова всичко бяга от там, Има и желаещи за заселване, световно издирвани престъпници, терористи, мадуристи,асадовци а като че ли и доста мутри от БГ. Гледам днес росбанк яко натиска рубъла, а той се надървил и напира бариерата от 80 за един неконвертируем краварски долар.
  • 11 Берач на гъби

    1 1 Отговор
    Ако смятате да останете за по-дълго време, можете да се позаинтересувате какви са условията за получаване на гражданство в съответната държава и вече няма да сте мигранти. Някъде дават гражданство дори и на селяните.
  • 12 Порно

    3 0 Отговор
    В Сингапур наистина са високи заплатите. Но и цените водят в класацията. А евтиния градски транспорт явно е виц. Със заплатата можеш да живееш добр2 , но възможността да спестиш е малка , възможно е ако се ограничаваш.