България заема ключово място в хранителната индустрия на Балканите и Източна Европа. Това доказва интересът от три континента към Международните хранителни изложения. Петте формата – Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд&Дринк и Салон на виното, ще съберат стотици компании от Европа, Азия и Северна Америка в Интер Експо Център. Обединени са от една цел - да представят от 5 до 8 октомври в София на хилядите български и чуждестранни посетители тенденциите и иновациите в хранително-вкусовия сектор.
Организаторите и партньорите на Международните хранителни изложения не спират да развиват ефикасния модел на бранда. И съвсем логично, в залите на Интер Експо Център с щандове се включват фирми от България, САЩ, Италия, Франция, Германия, Австрия, Холандия, Турция, Румъния, Гърция. Колективни участия ще имат Италия, САЩ, Република Корея, Гърция и Полша. „До началото остават над два месеца. Очакваме да се включат компании от още държави“, коментират организаторите, които и в момента водят ефективни разговори. Дали континентите, които ще се съберат в България, няма да са повече от три...?
Сред основните фактори за успешното развитие на Международните хранителни изложения е екипната работа на организаторите Интер Експо Център, Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциация на месопреработвателите в България, Национална лозаро-винарска камара и Асоциация на млекопреработвателите в България. За втори път паралелно ще се проведе COPIS – единственото изложение за печат и реклама в България.
„БулевАРТ на вкусовете“ и още любопитни събития
Осезаемо през последните 5 издания на Международните хранителни изложения е надграждането на бизнес-формата. Освен, че създават професионална платформа за обмен на опит, идеи, технологии и запознаване с тенденциите, Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд&Дринк и Салон на виното са ценни със съпътстващите събития. Сред ключовите през тази година е „БулевАРТ на вкусовете“. От 5 до 8 октомври ценителите на добрия вкус ще се впускат в кулинарни приключения, в традицията на градската среда. Какво ще опитат присъстващите? Само ще споменем за езотичните гурме продукти, street food, шоколадови изкушения, коктейли, сладолед, кафе и още и още...
От 5 до 8 октомври Международните хранителни изложения ще бъдат арена и на Международен пица шампионат. Паралелно ще протичат квалификациите за Световното по пица в Парма през 2023г.
„Това далеч не е всичко“, коментират организаторите. За втори път се обособява Green Line – пространството за продукти от лечебни и ароматни растения. Създава се и ОСТРОВ на храни със защитено наименование за произход, ще бъде надградена и едноименната „Био зона“, а конкурсът Златен медал с димплом ще отличи качествените и оригинални продукти и адитиви.