Отидете към основна версия

4 044 26

Световноизвестна марка кафе напусна Русия

  • кафе-
  • русия-
  • марка-
  • tchibo-
  • прехвърляне

Tchibo прекратява бизнеса си на руския пазар

Снимка: Shutterstock

Четвъртият по големина производител на кафе в света – германската компания Tchibo GmbH, реши да прехвърли бизнеса в Русия на местни топ мениджъри, съобщи "Комерсант", позовавайки се на Единния държавен регистър на юридическите лица.

Така от юли Tchibo GmbH престана да притежава LLC "Chibo CIS", която сега е собственост на компанията на генералния директор на "Chibo CIS" Михаил Ковалевски. В същото време източници на Комерсант, запознати със ситуацията в компанията, твърдят, че Tchibo CIS ще може да използва марките Tchibo и Davidoff до края на годината. Тогава компанията ще трябва да започне разработването на нова марка. Сред опциите е марката Gold. Електронната поща "Chibo CIS" вече работи върху домейна gold-coffee.

В същото време експертите на руския пазар на кафе смятат, че напускането на германския производител няма да има голям ефект върху средния потребител, тъй като марката Tchibo отдавна губи признание.

Главният изпълнителен директор на асоциацията Roschaikofe, Рамаз Чантурия, казва, че бизнесът на Tchibo в Русия е „изчезнал по естествени причини“ през последните няколко години, включително поради липсата на значителни инвестиции в реклама и маркетинг. Така че пазарът няма забелязват напускането на марките на компанията.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.

Свързани новини