Отидете към основна версия

11 211 45

Куба с важно решение относно руските туристи

  • куба-
  • туристи-
  • русия-
  • карти мир

Хотелите в страната ще приемат карти „Мир“

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Хотелите в Куба се подготвят да приемат плащане за услуги от руски туристи с карти на платежната система "Мир". „Iberostar се подготвя да приема подобен род плащания. Ние сме една от най-напредналите в технологично отношение компании. Нашите портали за плащане бяха актуализирани, интернет връзката се подобри малко, което е още един плюс. Благодарение на възможността за свързване на нови форми на плащане, ние се надяваме, че руският пазарният сегмент ще продължи да расте“, казва Алексей Торес Веласкес, маркетинг директор на хотелската верига Iberostar в Куба.

В средата на март някои банки в Хавана започнаха да приемат карти от платежната система „Мир“ за теглене на пари в брой. В момента все още е невъзможно да се плаща с карта „Мир“ в ресторанти и магазини.

В началото на месец май миналата година кубинският министър на туризма Хуан Карлос Гарсия Гранда каза, че в координация с партньори от Руската федерация властите на острова работят за улесняване на използването на руски банкови карти, по-специално за въвеждане на използването на карти на платежната система „Мир“. Властите на острова очакват, че въвеждането на платежна система в републиката ще привлече повече туристи от Руската федерация, което ще направи условията за плащане по-удобни за тях в лицето на санкциите срещу руските банки. През 2022 г. повече от 54 000 туристи от Русия са посетили Куба, година по-рано - над 146 000.

Първите страни, чиито банки започнаха да приемат карти „Мир“ са Беларус и Казахстан, където това се случи през 2018 г. В момента тази руска платежна система работи в около 10 страни, а повече от 15 държави са изразили готовност да я внедрят.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 72 гласа.

Свързани новини