Отидете към основна версия

1 832 17

Намалява производството на алкохол в Русия

  • русия-
  • водка-
  • алкохол-
  • производство

Спад е отчетен при водката, виното и коняка

През януари-ноември общите обеми на производство на водка в Русия са намалели с 4,7 процента в сравнение със същия период на 2022 г. и са паднали до ниво от 71,9 милиона декалитра, предаде ТАСС, позовавайки се на статистически данни от анализатори на Росалкоголтабакконтрол.

За този период производството на коняк в страната е намаляло с 3,9 процента до 7,8 милиона декалитра. Като цяло, въз основа на резултатите от единадесет месеца на 2023 г., общото производство на алкохолни продукти с алкохолно съдържание над девет процента намалява с 3,4 процента и възлиза на 99,98 милиона декалитра.

Производството на вино от грозде през януари-ноември е намаляло с 8,9% на годишна база до 27,5 милиона декалитра. Обемът на производството на пенливи вина намалява с 11,2 на сто, до 12,6 милиона декалитра, а на ликьорни вина — с 18,1 на сто, до 777,9 хил. декалитра.

Експертите регистрират най-голям спад в производствения сегмент на гроздови напитки без етилов алкохол. Общите обеми на производство на тези продукти намаляват с 86,3 процента, до 532,4 хиляди декалитра. Производството на гроздови напитки с етилов алкохол от своя страна намалява с 60,6 на сто и достига ниво от 30,8 хиляди декалитра.

Спадът в обемите на производство на водка в Русия се случва от няколко месеца.

В началото на ноември "Росалкоголтабакконтрол" отчете намаление на производството на тази алкохолна напитка в страната с 5,7% на годишна база за януари-октомври. До края на втория месец на есента общата цифра спадна до 63,2 милиона декалитра.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини