Отидете към основна версия

5 037 40

Илон Мъск се друса и вреди на бизнеса

  • илон мъск-
  • x-
  • space x-
  • директори-
  • обвинение

Това твърдят директорите на Х и Space X

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бордът на директорите на Tesla и SpaceX, собственост на милиардера Илон Мъск, се притеснява, че проблемите му с психичното здраве, както и предполагаемата употреба на наркотици от страна на предприемача, могат да повлияят на дейността на компаниите и съдбата на активите му, съобщи The Wall Street Journal (WSJ), позовавайки се на източници.

Както отбелязва изданието, „противоречивите възгледи, откровените изявления и провокативните лудории“ на Мъск са причина за безпокойство. Причината за това поведение, посочва WSJ, се смята за неговата „творческа личност“, психични проблеми, както и последиците от стреса и липсата на сън. Наскоро обаче представители на Tesla и SpaceX започнаха да предполагат, че предприемачът е приемал незаконни вещества. Представители на фирмите не представиха доказателства.

В същото време събеседниците на вестника посочват, че по-нататъшното поведение и предполагаемата употреба на наркотици вероятно ще „застрашат“ сключването на многомилиардни държавни договори със SpaceX. В този случай може да пострадат активи на инвеститори на стойност около 1 трлн. USD, десетки хиляди служители, които ще загубят работата си, и дори американската космическа програма. Това е така, защото засега, както обяснява WSJ, SpaceX е единствената компания, която превозва астронавти от Националната аеронавтика и космическа администрация до и от Международната космическа станция.

В същото време адвокатът на предприемача Алекс Спиро отрече думите на представители на компанията за употребата на наркотици от Мъск и подчерта, че милиардерът „редовно се подлага на тестове“ за съдържанието на забранени вещества в кръвта му. Според Спиро, предприемачът „никога не се е провалил“ на такова тестване.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 29 гласа.

Свързани новини