Отидете към основна версия

2 602 17

Качеството на самолетите Boeing неотклонно спада

  • emirates-
  • boeing-
  • качество-
  • самолети

Emirates е един от най-големите клиенти на авиопроизводителя

Снимка: Shutterstock

Президентът на една от най-големите авиокомпании в света Emirates, базирана в Дубай, Тим Кларк, обяви постоянен спад в продуктовите стандарти на американската корпорация Boeing. Това каза той пред британския вестник Financial Times на фона на неотдавнашния инцидент с разхерметизирането на самолета Boeing 737 MAX 9, след което американските власти решиха да спрат експлоатация на самолети от този тип.

Emirates е един от най-големите клиенти на Boeing. През ноември направи поръчка за 95 широкофюзелажни самолета Boeing 777 и 787 на стойност 52 млрд. USD.

В началото на януари Boeing 737 MAX 9, собственост на американската компания Alaska Airlines, малко след излитане направи аварийно кацане на летище Портланд (Орегон ) поради... разхерметизиране. Самолетът се е насочил към Онтарио, Калифорния, но е загубил част от фюзелажа. След това Федералната авиационна администрация на САЩ нареди временно да спре експлоатацията на самолети от този тип.

Boeing 737 е семейство тяснофюзелажни пътнически и транспортни самолети за къси и средни разстояния. Произвежда се от Boeing от 1967 г. Boeing 737 стана най-популярният пътнически самолет в историята на индустрията за пътнически самолети; десетхилядният самолет беше доставен на 13 март 2018 г.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини