Отидете към основна версия

1 841 16

Путин призова бизнеса да не изнася средства в чужбина, където може да загуби всичко

  • бизнес-
  • русия-
  • запад-
  • владимир путин-
  • призив

Бизнесът, който работи в Русия, трябва да има гаранции за неприкосновеността на активите и новите инвестиции

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руският бизнес трябва да работи в руска юрисдикция и да не изнася средства в чужбина, където всичко може да бъде загубено „Всички мерки за държавна подкрепа за инвестиции, създаване и модернизиране на предприятия трябва да бъдат обвързани с повишаване на заплатите на служителите, подобряване на условията на труд и социални пакети за работниците. И, разбира се, основното изискване е местните предприятия да работят в руска юрисдикция и да не теглят средства в чужбина“, каза руският президент Владимир Путин в посланието си до Федералното събрание.

Държавният глава добави, че изтеглянето на средства в чужбина носи риск от „загуба на всичко“. „Сега моите колеги от бизнеса и аз се срещаме и обмисляме как можем да им помогнем да извлекат нещо оттук. Но не е нужно да го водите там. И тогава няма да решим въпроса как да го върнем. Трябва да се инвестират ресурси в Русия, в региона, в развитие на компании, в обучение на персонал. Най-надеждната защита на активите и капитала на руския бизнес е нашата силна, суверенна страна“, каза той.

В същото време бизнесът, който работи в Русия, трябва да има гаранции за неприкосновеността на активите и новите инвестиции, а представителите на правителството и правоприлагащите органи трябва да помагат на бизнеса, а не да го потискат, каза държавният глава добавен. „Никой – нито държавни служители, нито служители на реда – няма право да потиска хората, да нарушава закона или да го използва за лична изгода. Хората, включително и тези от бизнес средите, и за тях говоря сега, имат нужда от помощ. Те създават работни места, осигуряват работа, плащат заплати на хората. Това е призванието на властта – да помогне“, подчерта Путин.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.

Свързани новини