Отидете към основна версия

9 690 37

Зимбабве – новият мощен световен икономически играч

  • зимбабве-
  • икономика-
  • русия-
  • хъб

За превръщането на страната в хъб разчита на подкрепата на Русия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Република Зимбабве си поставя за цел да направи своята икономика мощна и да създаде регионален индустриален център, използвайки опита на Русия в областта на иновациите, научните изследвания и съвременните технологии. Това заяви първият вицепрезидент на Зимбабве Константино Чивенга.

„Зимбабве се стреми да увеличи производствения капацитет на своята икономика и да се превърне в регионален индустриален център с помощта на нови възможности, използвайки опита и разработките на Русия в областта на иновациите, научните изследвания и напредналите технологии“, цитира вестник The Sunday Mail първия вицепрезидент на Зимбабве, който беше поканен като почетен гост на Игрите на бъдещето в Казан. Игрите на бъдещето демонстрираха способността на Русия да предоставя най-модерните технологични решения. „Когато посетихме университета Инополис, разбрахме, че трябва да участваме в това. Искаме да развием младите зимбабвийци от ранна детска възраст, за да могат по-късно да получат образование в такъв университет за иновации. Страната трябва да бъде създадена с помощта на иновациите, науката и технологиите. Зимбабве смята за свой приоритет да развие висшето образование, за да стане страна със среден доход до 2030 г.“.

Чивенга изрази готовността на Зимбабве да развива сътрудничество с Русия в областта на инвестициите в селското стопанство. Той посети и Казанския хеликоптерен завод и изрази благодарност към Руската федерация за трансфера на знания и технологии, както и изрази благодарността на Зимбабве към Русия за обучението на пилоти за хеликоптери, създадени с руска подкрепа от службата за въздушна линейка.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 41 гласа.

Свързани новини