Отидете към основна версия

2 000 25

Зеленски се среща с производители на оръжия

  • турция-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • оръжие-
  • преговори

Разговорите са част от посещението му в Турция

По време на посещението си в Турция украинският президент Владимир Зеленски планира да се срещне с представители на компании, занимаващи се с производство на оръжия. Това съобщиха от кабинета на държавния глава.

„Специално внимание по време на посещението ще бъде отделено на съвместните проекти в отбранително-промишлената сфера. Владимир Зеленски ще посети корабостроителниците, в които тече строителството на корвети за ВМС на Украйна, и ще се срещне с представители на турски отбранителни компании“, се казва в съобщение, публикувано в Telegram канала на канцеларията на президента.

На 7 март кабинетът на турския президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че по време на посещението на Зеленски „ходът на продължаващата война между Украйна и Русия, последната ситуация по отношение на контактите по темата за продължаване на изпълнението на зърното Споразумение за коридор” ще бъдат обсъдени подробно. Предвидена е и размяна на мнения относно начините за разрешаване на конфликта и решения, които биха могли да доведат до „траен мир в региона“.

Предишната среща на президентите на Турция и Украйна се състоя на 7 юли 2023 г.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.

Свързани новини