Отидете към основна версия

2 191 30

Западът не успя да подкопае руската икономика

  • русия-
  • запад-
  • икономика

Русия придобива нови партньори

Снимка: ЕРА/БГНЕС

„Нерешителните“ западни държави, въвеждайки санкции срещу Русия, не успяха да окажат съществен негативен ефект върху нея, но станаха „съюзник“ на Руската федерация. Това мнение изрази колумнистът на списание Focus Габор Щейнгарт.

"Западните санкции имаха краткосрочен ефект, който беше компенсиран от реорганизацията на веригите за доставки и създаването на военна икономика. Трудно е да поставим най-голямата ресурсна сила в света на колене", каза той. Журналистът отбеляза, че напоследък Русия е придобила нови партньори, включително в лицето на „нерешителния Запад“, чиято „риторика никога не отговаря на реалността“.

Според Стайнгарт, съюзниците на Киев скоро ще се „опитат да сключат сделка“ с Русия. „Бизнес общността би искала нормализиране на отношенията с Руската федерация“, добави той.

През декември 2023 г. прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Западът вече е усетил ефекта на бумеранга от собствените си антируски санкции. Според него на Запад „много хора вече се чудят дали са постъпили правилно“.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 35 гласа.

Свързани новини